Elektrische boxspring is de oplossing voor een betere nachtrust

Het is belangrijk om goed te slapen en uit te rusten. Maar voor veel mensen kan dit een echte uitdaging zijn. Een elektrische boxspring kan hier goed bij helpen. Daarom zullen we in deze blog bespreken wat de voor- en nadelen zijn van een elektrische boxspring, hoe deze werkt, wat voor mogelijkheden er zijn en wat deze kosten.

Elektrische boxspring Serta met splittopper

Wat is een elektrische boxspring?

Een elektrische boxspring is een door middel van motoren verstelbare bedbodem. U kunt dan over het algemeen het rugdeel en de knieknik in de houding zetten die u het prettigste vindt. Soms is het ook mogelijk om een nekknik, of voetlift te verstellen. Simpelere modellen bieden alleen een verstelbaar rugdeel aan. In het uiterste geval hebben we het over een zorgbed, waarbij we het volledige bed ook kunnen tilten, omhoog en omlaag bewegen voor een makkelijkere verzorging. Deze motoren zijn bevestigd onder de bedbodem(s) en stellen u en uw partner staat om apart van elkaar de eigen helft te bedienen. Dit kan door middel van een bekabelde of draadloze afstandsbediening. Soms kunnen de motoren zelfs bediend worden met uw smartphone!

Wat zijn de voordelen van een elektrische boxspring?

Een elektrische boxspring biedt een aantal belangrijk voordelen. Zoals:

  • Lekker zitten in bed
  • Rugpijn verminderen
  • Bloedcirculatie verbeteren
  • Ademhaling verbeteren
Elektrische boxspring zit beter

De beste zitpositie

De slaapkamer wordt steeds meer een relaxruimte. Mensen kijken nog even een serie op Netflix, lezen een boek of shoppen nog wat online. Dankzij de elektrische boxspring kunt u dit in optimaal comfort doen. Door het rugdeel en de knieknik wat omhoog te zetten kunt u in de meest comfortabele positie zitten of liggen. Lezen doet u wat meer rechtop en een serie kunt u lekker halfliggend even kijken. De mogelijkheden zijn eindeloos! Zeker als u ook nog eens gebruik maakt van een TV-lift.

De beste matras voor rugklachten

Minder rugpijn

Een elektrische boxspring kan rugklachten verminderen door de houding aan te passen. Door het iets omhoog zetten van de knieën kunt u de slaaphouding aanpassen om de druk op uw rug te verminderen. Uw bekken kantelt namelijk iets waardoor er gewicht, en dus druk, van de onderrug wordt weggehaald. Hierdoor wordt uw rug minder belast en kunt u beter ontspannen. Wel raden we vaak aan om niet in deze houding te gaan slapen. Maar heel even te zorgen dat uw lichaam ontspant waardoor u vervolgens makkelijk in slaap valt.

Elektrische boxspring Caresse

Betere bloedcirculatie

Een elektrische boxspring kan de bloedcirculatie verbeteren door het verstellen van de lighouding. Wanneer u in een verkeerde positie ligt, kan dit leiden tot verstopping van de bloedvaten en een afname van de bloedcirculatie. Als u de hele dag loopt of staat is het ontzettend fijn om ‘s avonds voor het slapengaan even de benen een kwartiertje omhoog te doen. U voelt dan letterlijk de spanning en druk wegzakken terwijl uw circulatie weer normaliseert.

Elektrische boxspring Serta met splittopper

Beter ademhalen

Ook als u last heeft van uw ademhaling, door bijvoorbeeld een verkoudheid of snurken, biedt een elektrische boxspring uitkomst! In dit geval kunt u uw rugdeel omhoog zetten. Hierdoor wordt het makkelijker om te ademen. Waardoor u makkelijker ademt. Hierdoor zal ook het geluid van snurken minder worden. Er zijn zelfs bedden die dit automatisch doen! Zoals de SmartBase bodems van Auping. Dankzij de app op de telefoon herkent uw elektrische boxspring wanneer u snurkt en zal deze dan automatisch verstellen.

Een elektrische boxspring met TV lift

Als u voornamelijk wil ontspannen is een elektrische boxspring met TV lift echt iets voor u! Er zit dan een TV lift verborgen in het voetbord die u door middel van een draadloze afstandbediening omhoog kunt laten komen, of juist wegzakken. Zo houdt u het design van uw slaapkamer volledig intact als u de televisie niet nodig heeft. Maar zodra u even wil relaxen komt deze tevoorschijn en kunt u kijken wat u wilt!

Hoe kies ik de beste elektrische boxspring uit?

Er zijn een aantal belangrijke factoren belangrijk bij het maken van de keuze voor een elektrische boxspring. Zoals:

  • Waar wil ik mijn bed voor gebruiken?
  • Wat voor matras en topper passen bij mij?
  • De perfecte maat
  • Wat is mijn budget
Elektrische boxspring draadloze afstandbediening

Hoe wil ik mijn bed gebruiken?

Het is van belang om na te denken of u een elektrische boxspring ook echt gaat gebruiken. Als u alleen maar naar bed gaat om te slapen en dit ook het liefste volledig vlak doet heeft een verstelbaar bed eigenlijk geen voordelen. Maar als u nog even wil lezen of TV-kijken is een 2-motorig verstelbare variant eigenlijk wat u minimaal nodig heeft om dit comfortabel te kunnen doen. Soms is er ook behoefte aan thuisverpleging of een ergonomische lighouding. In dat geval kunt u het beste kiezen voor een zorgbed. Deze kan in een verpleegstand gezet worden, of in een trendelenburg positie. Ook kunnen deze volledig schuin gezet worden zodat u makkelijker in- en uit kunt stappen.

De beste matras kiezen voor uw elektrische boxspring

De beste matras kiezen

Op een elektrische boxspring raden we over het algemeen een pocketvering matras aan. Deze zijn goed verstelbaar en verkrijgbaar in veel varianten. Waardoor we altijd een goede combinatie kunnen maken. Het is ook mogelijk om deze in dezelfde kleur te laten stofferen als uw bedbodem en hoofdbord. In dat geval heeft u ook nog een topmatras nodig. Dit is een dunnere bovenlaag wat op het gestoffeerde matras gelegd wordt. Bij een elektrische boxspring is de splittopper het populairste omdat u dan bijna geen naad tussen de matrassen voelt, maar wel optimaal van de verstelbare mogelijkheden gebruik kunt maken.

Luxe boxspring elektrisch verstelbaar

De perfecte maat

Bij het uitkiezen van een elektrische boxspring is het zeker belangrijk om de goede maat te kiezen. Zowel voor de lengte als de breedte. Omdat op een dergelijk bed vaak twee matrassen gekozen worden vanwege de verstelbaarheid moet uw bed niet te smal worden. We raden aan om voor minimaal 160cm breed te gaan, maar hoe breder hoe beter. Bij een vlak bed adviseren we vaak een minimale lengte van uw eigen lichaamslengte +20cm. Maar als u uw rugdeel verstelt schuift u ook nog iets naar voren. Daarom raden we bij een elektrische boxspring aan om er nog 10cm extra bij op te tellen. Dus uw eigen lengte + 30cm voor de perfecte maat!

Elektrische boxspring Treca Paris Supercad

Uw budget

Een elektrische boxspring kan op alle prijsniveaus gekocht worden. Maar één ding is zeker, ze zijn altijd prijziger dan een vlakke variant. Het is wel belangrijk om te kiezen voor een kwaliteitsbed. Want als de motoren niet sterk genoeg zijn, of het matras te snel inzakt kunt u er niet zo lang van genieten. De voordeligste elektrische boxspring van hoge kwaliteit zijn de modellen van Caresse. Hier kunt u kiezen uit een ruim assortiment van vriendelijke geprijsde modellen. Denk dan aan prijzen van ca. 2000 tot 3500 euro voor een compleet 2-persoons bed. Bij Auping, Serta en Pullman heeft u veel meer mogelijkheden om uw elektrische boxspring te personaliseren. Maar daar hangt ook een prijskaartje aan. Deze merken hebben verstelbare modellen tussen de ca. 4000 en 12.000 euro. Als u gaat voor het beste het van beste, dan is er maar één die er echt bovenuit springt. En dat is de Treca Paris Supercad. Maar deze luxe uitvoering begint vanaf ca. 20.000 voor een compleet 2-persoons bed. Waar u ook naar op zoek bent, wij helpen u graag om de beste elektrische boxspring binnen uw budget te vinden.

Hoe kies ik de beste elektrische boxspring uit?

Een elektrische boxspring kan dus een geweldige aanwinst zijn voor uw slaapkamer. Het kan helpen bij het verminderen van rugpijn, het verbeteren van de slaapkwaliteit, bloedcirculatie en bovendien de ademhaling te verbeteren. Wanneer u besluit om een elektrische boxspring aan te schaffen, is het belangrijk om deze goed te vergelijken en te letten op kwaliteit, comfort en de verstelbare mogelijkheden. In een van onze winkels helpen wij u graag met het uitzoeken van uw ideale elektrische boxspring! Wacht dus niet langer en maak een gratis en vrijblijvende adviesafspraak!