De beste matras voor rugklachten: een gids voor het maken van de juiste keuze!

Rugpijn is een veelvoorkomend probleem, en een verkeerde matraskeuze kan dit verergeren. Een goede keuze kan echter bijdragen aan het verminderen van rugpijn. In deze blogpost geven we informatie over de beste matras voor rugklachten die geschikt zijn voor mensen met rugpijn, en geven we tips over hoe u de beste matras voor rugklachten uitkiest.

De beste matras voor rugklachten

Het belang van een goede ondersteuning

Het uitzoeken van het juiste matras is belangrijk voor het lichaam. U moet namelijk goed uit kunnen rusten. Anders kunt u last krijgen van rugpijn, spierpijn en de gehele dag door een moe gevoel. Factoren die meespelen zijn lengte, gewicht en de vorm van het lichaam. Bijvoorbeeld; de een kan brede schouders hebben en een ander brede heupen. Het is daarom belangrijk om te weten welke ondersteuning u nodig heeft. Daar kunnen onze slaapspecialisten u goed bij helpen. Ook uw eigen voorkeur speelt een grote rol. Stel u voor dat u zwaargebouwd bent, met brede schouders. Maar u slaapt het lekkerste op een zacht matras. Dan is het beste matras voor rugklachten in uw geval stevig geveerd, met een soepele schouderzone en een zachte comfortlaag.

Pocketveer matras

Welke matrassoort is het beste?

Er zijn veel matrassoorten. Denk aan pocketvering, binnenvering, traagschuim, latex en zelfs waterbedden. Maar de beste matras voor rugklachten heeft een pocketveer kern. Omdat deze de beste ondersteuning geven. Traagschuim en waterbedden werken drukverlagend, wat goed is tegen doorligplekken. Maar deze zijn minder geschikt voor mensen met rugpijn. Pocketveertjes willen terug veren als ze ingedrukt worden. De tegendruk zorgt voor steun. Omdat de pocketveertjes klein genoeg zijn ondersteunen ze u precies daar waar u het nodig heeft.

Equilli Support flex is de beste matras voor rugklachten

Hoe kies ik het beste matras voor rugklachten?

Het eenvoudigste is om gewoon eens naar een van onze winkels te komen en verschillende mogelijkheden zelf te testen. Onze adviseurs kunnen u snel begeleiden naar een goede keuze op basis van uw lengte, gewicht en voorkeuren. Maar als u het écht serieus aan wil pakken maken we graag een afspraak voor een scan. Een lichaamsscan kan helpen om op wetenschappelijke basis vast te stellen waar de rugpijn vandaan komt en welke matras daar het beste bij past. Zo kiest u het beste matras voor rugklachten dat perfect aansluit bij uw specifieke situatie.

Equilli Support Flex doorsnede

Equilli Support Flex

  • Volledig op maat
  • 1 Jaar slaapgarantie
  • Incl. lichaamsscan

Wat is het beste matras voor rugklachten?

De Equilli Support Flex wordt aanbevolen als de beste matras voor rugklachten. Deze wordt voor elke slaper op maat gemaakt aan de hand van een lichaamsscan, en het is mogelijk om onderdelen van het matras te vervangen als u bijvoorbeeld lichter of zwaarder wordt. Het eerste jaar kan het matras gratis aangepast worden tot het helemaal perfect is, mocht dat nodig zijn. Daarna blijft het mogelijk tegen meerkosten. Wel is het noodzakelijk dat u ruim de tijd neemt om eerst goed te wennen aan uw nieuwe matras. We raden aan om minimaal een maand te wennen voor u een beslissing maakt. Het is net als bij het kopen van een goed paar schoenen die eerst ingelopen moeten worden.

Vispring President Divan

Het belang van een goede bedbodem

Een goede bedbodem is nodig om de optimale ondersteuning te geven. Een verouderde of ongeschikte bedbodem kan zelfs het beste matras voor rugklachten onnodig snel laten slijten of doorzakken. Daardoor wordt uw lichaam minder goed ondersteund en kan uw rugpijn zelfs toenemen! Het is daarom van belang om ook de bedbodem goed te controleren voor u een aankoop doet.

Pullman matras studio Almere

Samenvatting

Als men rugpijn heeft, is het belangrijk om een matras te kiezen dat goed ondersteunt. Pocketvering matrassen zijn een goede keuze, terwijl traagschuim en waterbed matrassen niet aan te raden zijn. Het is ook aan te raden om een lichaamsscan te doen, zodat wij op wetenschappelijke basis kunnen vaststellen waar uw lichaam behoefte aan heeft. Daarnaast raden we aan om ook de bedbodem te controleren voor u een definitieve keuze maakt. De Equilli Support Flex matras is de topkeuze voor mensen met rugpijn, aangezien deze op maat gemaakt kan worden en gratis een jaar lang aangepast kan worden. Door de keuze te maken voor het beste matras voor rugklachten, slaapt u zometeen beter dan u ooit gedaan heeft!