• Gratis bezorging en montage
 • Hoge klanttevredenheid
 • Private Shopping
 • Persoonlijk slaapadvies
Slaapbank met transparante achtergrond

Uw nieuwe slaapbank

Een slaapbank is een multifunctionele oplossing voor mensen met beperkte ruimte of die graag gasten ontvangen. Of u nu een kleine studio heeft of een gastenkamer, een slaapbank biedt de mogelijkheid om een extra bed te creëren zonder veel plek in te nemen. Op deze pagina zullen we bespreken wat een slaapbank is, hoe u het juiste model kiest, de verschillende opties en accessoires, en waarom een slaapbank een geweldige oplossing is.

Slaapbank grijs openen stap 2

Wat is een slaapbank

Een slaapbank is een soort sofa die kan worden omgevormd tot een echt bed. Er zijn verschillende soorten, zoals clic-clacs, uitklapbare modellen en varianten met vakken voor bijvoorbeeld uw beddengoed. Deze verschillende soorten bieden elk hun eigen voordelen. Maar alle types zijn zowel ruimtebesparend als multifunctioneel. Bij Beds & Bedding vindt u alleen sofabedden die u zelf kunt samenstellen. Want naar onze mening beiden alleen deze typen het juiste zit- én slaapcomfort.

Slaapbank met opbergruimte opgemaakt

Hoe kiest u de juiste slaapbank?

Er zijn een aantal factoren waar u rekening mee moet houden bij het kopen van uw nieuwe slaapbank. De grootte is belangrijk, zodat deze past in de beschikbare (slaap)kamer. Denk dan niet alleen aan de afmeting als sofa. Maar zeker ook uitgeklapt als bed! Comfort is ook een belangrijke factor, omdat u de slaapbank ook gebruikt als bed. Verder zijn de beschikbare opties, accessoires en opstelmogelijkheden van de slaapbank en de prijs belangrijk om te overwegen. Hier zijn een paar tips om je te helpen bij het kiezen van de beste slaapbank voor uw situatie:

 • Meet de beschikbare ruimte en hou hier rekening mee bij het kiezen van de grootte.
 • Probeer het in de showroom uit als bank én bed uit voordat u deze koopt, zodat u weet of hij comfortabel genoeg is.
 • Heeft u behoefte aan opbergruimte? Of andere opties en accessoires? Maak alvast een lijstje.
Hoek slaapbank opgemaakt

Diverse soorten

Er zijn veel verschillende modellen en types van slaapbanken beschikbaar. Hieronder staan enkele van de meest populaire:

 • Uitklapbaar: Dit is een type slaapbank waarvan de zitting kan worden uitgeklapt, zodat er een bed ontstaat. Deze zien eruit en zitten als een volwaardige sofa, maar bieden voldoende slaapruimte én comfort.
 • Slaapbank met opbergruimte: Hierbij is berging geïntegreerd zoals lades of een bedkist, zodat u beddengoed of andere spullen kunt opbergen.
 • Luxe: Deze modellen bieden extra comfort, zoals verstelbare rugleuningen of geïntegreerde matrassen van hoge kwaliteit.
 • Hoek slaapbank: Een hoekmodel is speciaal ontworpen om in de hoek van een kamer te passen, waardoor ze ideaal zijn voor kleinere kamers.
Slaapbank geel

Onderhoud en verzorging

Een slaapbank is een investering, dus het is belangrijk om hier goed voor te zorgen. Hier zijn enkele tips voor het onderhoud:

 • Maak uw sofabed regelmatig schoon met een milde zeep en een vochtige doek.
 • Probeer niet op de slaapbank te springen of te klimmen, omdat dit kan leiden tot beschadiging.
 • Klap de bank ruim voor het slapengaan uit zodat de matras even de tijd krijgt om goed uit te liggen.
Luxe slaapbank mosterdkleur

De beste ruimtebesparende oplossing

Een slaapbank is een geweldige oplossing voor mensen met beperkte ruimte of die graag gasten ontvangen. Er zijn veel verschillende modellen en types beschikbaar, dus er is voor iedereen wel een geschikte uitvoering te vinden. Belangrijke factoren tijdens het koopproces zijn bijvoorbeeld de grootte, het comfort, de  stoffering, andere accessoires en de prijs. Door uw sofabed goed te onderhouden, kunt u er jarenlang plezier van hebben.

Slaapbank elegant

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een slaapbank?
Iedere slaapbank die u bij Beds & Bedding kunt kopen heeft een een bed 'opgevouwen' onder het zitgedeelte. Als u dit wil transformeren is het heel eenvoudig om het bedgedeelte uit te klappen. Dit kan zelfs met één hand!
Wat is de beste slaapbank?
De beste slaapbank is voor iedereen anders. Maar bij Beds & Bedding verkopen we slaapbanken van zeer hoge kwaliteit. In stof, leer en deze zijn helemaal naar eigen inzicht samen te stellen. In L-vorm, met recliners, opbergruimte of andere accessoires. Kom dus snel eens langs!
Wat is een goede slaapbank?
Een goede slaapbank zit én ligt goed. Ook is het opklapmechanisme solide en makkelijk te bedienen. Ten slotte zijn er nog de mogelijkheden om deze naar eigen inzicht te laten maken. Zodat u precies de bank krijgt die u wil.

Uw slaapbank bij Beds & Bedding kopen

Op dit moment staan er meerdere modellen slaapbank voor uw klaar om zelf te proberen in onze winkel in Zaandam. In onze andere filialen komen er ook spoedig nieuwe modellen beschikbaar! In Zaandam vindt u onder andere een simpel model welke leverbaar is in vijf populaire kleuren. Maar ook een zeer luxe slaapbank in een hoekopstelling compleet met elektrische recliner in het zitgedeelte! Wacht dus niet langer en maak een vrijblijvende adviesafspraak en ontdek zelf wat we voor u kunnen betekenen!

 • Gratis bezorging en montage
 • Hoge klanttevredenheid
 • Private Shopping
 • Persoonlijk slaapadvies