Voor veel mensen is een traagschuim matras hét antwoord op slaapproblemen. Dit slaapsysteem biedt namelijk veel voordelen. Doordat het drukverlagend werkt, slaapt u vanzelf rustiger en dieper. Dit merkt u doordat u minder vaak draait in bed. Uw eigen lichaamswarmte maakt het schuim namelijk zachter op de plekken waar u ligt. Zolang het warm blijft, geeft het materiaal geen tegendruk. Zodra u draait, moet het eventjes 'afkoelen' en op de nieuwe ligplek vormen. Hier zit een kleine vertraging in. Daarom noemen we het een traagschuim matras. Andere namen voor deze schuimsoort zijn bijvoorbeeld visco schuim of viscoelastisch schuim.
Waarom draai en keer ik minder op een traagschuim matras?
Een van de belangrijkste voordelen hebben we al genoemd. U blijft rustiger liggen op een traagschuim matras. Dit komt omdat het geen tegendruk geeft als het eenmaal opgewarmd is. Hierdoor ervaart u geen drukpunten en wordt uw doorbloeding dus niet afgekneld. Het resultaat is dat u geen, of minder, last krijgt van bijvoorbeeld een slapende arm. Dus hoeft u ook minder vaak te verliggen. Dit komt uw nachtrust zeker ten goede.
Voor wie is het geschikt?
Vergeleken met andere matrassoorten ventileert een traagschuim matras minder goed. Daarom raden we dit type vooral aan, aan mensen die drukverlaging nodig hebben. En niet zo snel last hebben van warmte. Denk dan aan mensen met chronische pijnklachten door artrose of reuma.
Op welke bedbodem gebruik ik een traagschuim matras?
Een traagschuim matras kan in ieder principe met iedere soort bedbodem gecombineerd worden. Maar een evenwichtige ondersteuning is belangrijk. Daarom adviseren we stevige boxspring of lattenbodem. Als het matras en de bedbodem goed samenwerken kunt u drukverlagend slapen én genieten van een goede ondersteuning. Dat is een garantie voor heerlijk slapen.
Hoe zit een traagschuim matras in elkaar?
Over het algemeen heeft een traagschuim matras meerdere lagen die met elkaar samenwerken. De bovenste laag is altijd het visco-elastische schuim. Omdat deze in contact met uw lichaamswarmte moet zijn. Maar om een goede ondersteuning te krijgen wordt dit vaak gecombineerd met een verende onderlaag.
Vaak wordt hier HR-schuim of koudschuim voor gebruikt. Maar als schuim op schuim gebruikt wordt gaat dit sterk ten koste van het ventilerende vermogen. Daarom hebben wij er voor gekozen om als verende onderlaag pocketveren te gebruiken. Zo heeft u het beste van beide werelden. De ventilatie en ondersteuning van pocketvering, en de drukverlaging van een traagschuim matras!
Het juiste beddengoed
Als u wilt slapen op een traagschuim matras, maar het snel warm heeft zijn er mogelijkheden om het beddengoed aan te passen. De snelste en grootste stap is slapen onder een lichter dekbed. Zoals bijvoorbeeld een zomerdekbed of lente/herfst dekbed. Deze voelen aanmerkelijk koeler aan dan de standaard warmteklasse 2. Maar ook de keus voor uw molton en hoeslaken hebben hier grote invloed op. In onze winkels helpen we u graag om de beste combinatie te maken.