Amerikaans bed kopen? De beste van 2023!

Amerikaans bed kopen? De beste van 2023!

Als je op zoek bent naar een nieuw bed voor je slaapkamer, dan is een Amerikaans bed misschien wel iets voor jou. Maar wat is een Amerikaans bed precies, voor wie is het geschikt en wat zijn de voor- en nadelen? In deze blogpost bespreken we alles wat je moet weten over Amerikaanse bedden. In het kort de inhoud:

 1. Wat is een Amerikaans bed?
 2. Voor wie is een Amerikaans bed geschikt?
 3. Hoe maak je het matras op?
 4. Voor- en nadelen
 5. Welke merken zijn er?
 6. Wat is het beste model?
 7. Een multi-layer matras
 8. Kingsize maten
 9. Conclusie

Wat is een Amerikaans bed?

Een Amerikaans bed, is in Amerika gemaakt of ontworpen. Over het algemeen worden deze gekenmerkt door ‘multi-layer matrassen’. Dat zijn matrassen die dikker dan normaal zijn omdat ze zijn opgebouwd uit diverse ondersteunende en comfortabele lagen. Zo wordt een supercomfortabel bed gemaakt wat ook ergonomisch gezien erg goed is. Vaak zijn deze bedden ook in queensize en kingsize maten te leveren. Ook al worden ze speciaal voor ons in de vertrouwde Nederlandse maten gemaakt.

Voor wie is een Amerikaans bed geschikt?

Een Amerikaans bed is geschikt voor iedereen die op zoek is naar extra ruimte in het bed en heerlijk wil slapen. Dit is vooral handig als je of je partner veel beweegt tijdens het slapen of als je gewoon van ruimte houdt om te kunnen uitrekken. Ook als je last hebt van rug- of nekpijn kan het een goede keuze zijn, omdat het matras vaak voorzien is van extra lagen foam of andere materialen om extra comfort te bieden.

Hoe maak je een Amerikaans bed op?

Het opmaken van een Amerikaans bed is niet veel anders dan het opmaken van een standaard tweepersoonsbed. Zorg ervoor dat je het beddengoed goed opmaakt, zodat het strak over het bed ligt en alle hoeken goed bedekt zijn. Gebruik eventueel een beddegoedklem om het beddengoed op zijn plaats te houden. Omdat de matrassen vaak extra dik zijn in vergelijking met wat u gewend bent, kan het noodzakelijk zijn om een extra hoge hoeslaken en molton te kopen.

Amerikaans bed

Voordelen en nadelen

Een van de grootste voordelen van een Amerikaans bed is de extra ruimte die het biedt. Je hebt voldoende ruimte om je te bewegen zonder dat je je partner stoort, wat vooral handig is als je veel beweegt tijdens het slapen. Bovendien bieden ze ook extra ondersteuning dankzij extra lagen foam of andere materialen, wat kan helpen om rug- en nekpijn te verminderen.

Een nadeel van een Amerikaans bed is dat het relatief duurder is dan een standaard tweepersoonsbed. Dit komt omdat deze boxsprings groter zijn en vaak gemaakt zijn van betere materialen om extra comfort te bieden. Bovendien kan het ook lastig zijn om passend beddengoed te vinden, omdat het matras vaak groter is dan bij een standaard tweepersoonsbed.

Welke merken Amerikaans bed zijn er in Nederland te koop?

Er zijn verschillende merken Amerikaans bed in Nederland te koop, waaronder:

 • Sealy
 • Serta
 • Simmons

Beds & Bedding is officieel dealer van Serta boxsprings en matrassen. In al onze winkels hebben we een zeer uitgebreide collectie van Serta voor u klaar staan om zelf te proberen. Serta is het grootste onafhankelijke beddenmerk ter wereld en is vooral bekend om de luxe hotel boxsprings. De boxsprings van Serta staan in meer dan 4000 hotels van bekende ketens zoals Hilton, Marriot, Waldorf Astoria en nog veel meer!

Wat is het beste model Amerikaans bed?

Het beste model Amerikaans bed hangt af van je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Als je op zoek bent naar extra ondersteuning, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Amerikaans bed met extra lagen foam of een verstelbare boxspring. Als je op zoek bent naar een boxspring met een specifiek design, kun je kijken naar boxsprings van Serta, die bekend staan om hun stijlvolle designs. Probeer verschillende modellen uit om te bepalen wat het beste is voor jou. Het beste is om hiervoor ruim de tijd te nemen in een van onze winkels waar u direct meerdere modellen kunt zien en vergelijken. Bekijk hieronder alvast een paar mooie voorbeelden!

Een comfortabele multi layer matras

Een andere optie om in aanmerking te nemen als je op zoek bent naar extra comfort en ondersteuning in een Amerikaans bed is een multi layer matras. Deze matrassen zijn voorzien van verschillende lagen foam of andere materialen om extra comfort te bieden en om rug- en nekpijn te verminderen. Als je op zoek bent naar een comfortabele en ondersteunende slaapervaring, is een Amerikaans multi layer matras misschien wel iets voor jou.

Wat is een kingsize Amerikaans bed?

Een kingsize Amerikaans bed heeft een afmeting van 76 inch breed en 80 inch lang (193 cm breed en 203 cm lang). Kingsize is een van de grootste maten en biedt veel ruimte. Als je op zoek bent naar extra ruimte in je bed, is een kingsize maat dus een goede keuze. Er bestaat ook nog een California kingsize. Deze is 183cm breed en 213cm lang. Wat dus heel erg lijkt op de Nederlandse maat 180 x 210cm. Dat is heel erg fijn als je wat langer bent. Er zijn ook Europese merken die kingsize en queensize maten aanbieden. Zoals Treca Paris, Vispring en Beds & Bedding.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een luxe boxspring voor je slaapkamer, is een Amerikaans bed misschien wel iets voor jou. Of je nu op zoek bent naar extra ruimte, ondersteuning of een stijlvol design, er is een Amerikaans bed dat aan al je behoeften voldoet. Zoek een model dat bij je past en geniet van de ultieme slaapervaring op een Amerikaans bed.

Kingsize Amerikaans bed