• Gratis bezorging en montage
 • Hoge klanttevredenheid
 • Private Shopping
 • Persoonlijk slaapadvies

Handgemaakte boxsprings

De productie van Vispring handgemaakte boxsprings

De handgemaakte boxsprings van Vispring zijn een klasse apart. De vakmensen in Plymouth hebben al meer dan een eeuw ervaring in het maken van de beste slaapsystemen die er zijn. Sinds 1901 maakt Vispring de wereldberoemde handgemaakte boxsprings.

Van suites in het Savoy hotel te London, tot luxe hutten op de Titanic. Al sinds jaar en dag staan handgemaakte boxsprings voor pure luxe. Dit uit zich in een uitzonderlijk hoog comfort en perfecte ondersteuning. Op deze pagina laten we graag zien waarom deze handgemaakte boxsprings uniek zijn in de wereld.

Alleen bij Vispring maken ze zelf de pocketveren van echt vanadiumstaal. Deze staalsoort is uniek qua elasticiteit en vormvastheid. Er worden maar liefst 58 verschillende veertypen gemaakt in 4 stevigheden. Variërend van zacht, medium, hard tot extra hard.

Hierdoor kunnen we een uniek scala aan handgemaakte boxsprings bieden. Als u geniet van een soepel comfort is de Tiara Superb bij uitstek het bed voor u. Heeft u echter de voorkeur voor een stevig matras, dan zou u eens kunnen kijken naar bijvoorbeeld de Herald Superb. Deze veren worden vervolgens verpakt in een zakje, de pocket, van natuurlijk katoen. Hierdoor kan de matras ook in de kern goed ademen.

Vispring Historic

Het nesten van de pocketveren

handgemaakte boxsprings

Bij deze luxe handgemaakte boxsprings worden de pocketveren handmatig in een honingraatvorm in een mal gelegd. Vervolgens worden deze door middel van een natuurlijk garen met elkaar verbonden op een manier dat iedere veer een volledige bewegingsvrijheid heeft. Het resultaat is een ongeëvenaarde ondersteuning.

Deze ondersteuning is een direct gevolg van het arbeidsintensieve handwerk om de vering in het honingraatpatroon te bevestigen. Hierdoor is er namelijk geen ‘loze’ ruimte tussen de veren zoals bij kernen die aan de lopende band worden gemaakt. De vering wordt vervolgens afgedekt met de allerbeste natuurlijke materialen. Hierdoor ervaart u een ongeëvenaard comfort, een ongestoorde nachtrust en dus een goed begin van de dag zoals alleen de beste handgemaakte boxsprings kunnen bieden.

Sidestitching

Het sidestichen is misschien wel de belangrijkste, en meest arbeidsintensieve stap in de productie van de handgemaakte boxsprings van Vispring. Dankzij deze techniek kunnen onze matrassen van rand tot rand geveerd worden. U verliest dus geen kostbare ruimte aan een rand van schuim om de verenkern heen.

Afhankelijk van het model, variëren de rijen sidestitching van 2 tot maar liefst 6 maal rondom de matras. De matras wordt letterlijk in vorm genaaid met natuurlijk twijn. Er zijn duizenden punten in de matrasrand waar de veereenheid en de matrastijk aan elkaar bevestigd worden. Daarom hebben de Vispring matrassen géén metalen kader nodig, zoals zo veel andere handgemaakte bedden. Een lange levensduur, vering van rand tot rand en onafhankelijk werkende veren bieden een goed comfort. Een matras zoals de Signatory neemt maar liefst 8 uur handwerk in beslag tijdens dit proces.

Handgemaakte boxspring sidestitchen

Het toevoegen van de natuurlijke materialen

Toevoegen van natuurlijke materialen aan handgemaakte boxsprings

Handgemaakte boxsprings van goede kwaliteit maken uiteraard gebruik van de beste natuurlijke ingrediënten. Zoals bijvoorbeeld zijde, kasjmier, bamboe, mohair, paardenhaar, wol en katoen. Er zijn meer luxe boxsprings die paardenhaar gebruiken. Maar Vispring is de enige beddenfabrikant die de allerbeste kwaliteit paardenhaar van Moosburger gebruikt. Ook zijn ze de enigen die 100% Platinum gecertificeerde Britse fleecewol gebruiken. Een van de comfortabele handgemaakte boxsprings waar wol een hoofdrol speelt, is de Marquess Superb.

Per bedmodel wordt er gekeken wat de optimale mix van materialen is om een gewenst comfort te bereiken. Daarom ligt het Devonshire bed anders dan bijvoorbeeld de Regal Superb. In onze winkels hebben we van Vispring alle modellen handgemaakte boxsprings staan. Daar helpen we natuurlijk graag om hier de juiste keuze in te maken. Eventueel kan dat ook op afspraak.

Het afwerken en dichtmaken van de matras randen

Na het toevoegen van de dikke lagen van natuurlijke materialen is het natuurlijk belangrijk dat deze op een goede manier in het matras verdeeld worden. Zonder te verschuiven of materiaal te verliezen. Daarom maken onze ervaren vakmensen de randen van de matrassen en de randen van de handgemaakte boxsprings op zorgvuldige wijze vast. Op die manier blijven er geen randjes ruwe stof achter. De biezen op de randen zijn slank, sterk en voorzien van een strakke afwerking.

Het dichtmaken van een handgemaakte boxspring matras

Afnoppen van de matras

Handgemaakte boxsprings tuften

De laatste stap om de matras te maken voor onze luxueuze handgemaakte boxsprings is het met de hand noppen.  Tijdens dit proces worden koordjes waaraan de noppen aan de bovenzijde is vastgemaakt, dwars door het matras heen gestoken en aan de andere zijde opnieuw met een nop verbonden. Hierdoor ontstaan de karakteristieke ‘kussentjes’ aan de buitenzijde van de matras. Tijdens het slapen voelt u hier uiteraard niets van. Het noppen wordt gedaan om de weldadige lagen natuurlijke materialen te fixeren, zonder lijm te gebruiken. Hierdoor kan het matras zich optimaal vormen naar uw lichaam en dus een goed comfort bieden.

Ook voor maatwerk kunt u bij ons terecht

Dankzij het ambachtelijke werk is het ook mogelijk om maatwerk te bieden. Zoals in bovenstaande foto, zijn er uitsparingen gemaakt voor de staanders van een hemelbed. Maar ook wanneer u een ViSpring matras wenst voor aan boord van uw boot of jacht is dat mogelijk. Speciale vormen, schuine matras zijden. Alles is mogelijk. Het is dan ook niet voor niets dat alle schepen van Princess Yachts standaard van Vispring matrassen voorzien zijn. Zo kunt u altijd heerlijk slapen op handgemaakte boxsprings van dit roemruchte Britse merk.

Maatwerk bij een handgemaakte boxspring

Handgemaakte boxsprings kopen bij Beds & Bedding

Als u inmiddels nieuwsgierig bent geworden naar de luxeuze handgemaakte boxsprings van Vispring dan zien we u graag tegemoet in onze showrooms. Bij Beds & Bedding staat de volledige collectie voor u klaar om zelf te testen en ervaren. Dankzij het kundige advies navigeert u moeiteloos door de vele mogelijkheden. Eventueel kunt u ook buiten openingstijden op afspraak terecht. Kom dus snel langs bij de grootste Vispring dealer van de Benelux. En verwen u zelf met een van onze fantastische handgemaakte boxsprings.

Bekijk hier onze handgemaakte boxsprings van Vispring

 • Gratis bezorging en montage
 • Hoge klanttevredenheid
 • Private Shopping
 • Persoonlijk slaapadvies
 • Gratis bezorging en montage
 • Hoge klanttevredenheid
 • Private Shopping
 • Persoonlijk slaapadvies