Wennen aan een nieuwe matras

Wennen aan een nieuwe matras

Bij het kopen van uw nieuwe slaapsysteem heeft u uw huiswerk gedaan. U heeft online alle informatie opgezocht, reviews gelezen, in meerdere winkels proefgelegen. En dan. Uw nieuwe bed ligt niet zo lekker als u had gedacht. Geen zorg, dat is voor de meeste mensen normaal. Want uw lichaam moet wennen aan een nieuwe matras. Maar waarom is dat eigenlijk zo? En hoelang moet u wennen aan een nieuwe matras?

Waarom u niet gelijk goed ligt

Er zijn een aantal redenen waarom u niet gelijk heerlijk slaapt. Een belangrijke factor is over het algemeen dat uw nieuwe bed ook spiksplinternieuw is. Bij Beds & Bedding bestellen we voor iedereen een nieuw bed. Vaak is het zo dat uw nieuwe slaapsysteem binnen een week na productie al in uw slaapkamer staat. Net als dat u een nieuw paar schoenen moet inlopen moet een nieuw matras ook ‘ingelegen’ worden. De onderdelen worden soepeler in gebruik en gaan steeds beter naar uw lichaam staan. Wennen aan nieuwe matras is vooral belangrijk bij matrassen van natuurlijke materialen. Want deze gaan zich compleet vormen naar uw lichaam. Dat noemen we nesten.

Waarom u niet gelijk goed ligt

Een andere reden is dat uw oude slaapsysteem eigenlijk al helemaal versleten was. Vanaf het moment dat het in uw slaapkamer staat en gebruikt wordt slijt het heel langzaam. Dat duurt jaren en jaren. Maar na een jaar of tien is het ‘op’. Vaak slapen mensen langer door op een versleten bed dat geen goede steun meer geeft. Maar omdat u er al zo lang op geslapen heeft zonder goede ondersteuning is dat voor uw lichaam normaal. Op dat moment moet uw lichaam helemaal wennen aan een nieuwe matras dat precies de juiste steun geeft.

Hoe lang moet u wennen aan uw nieuwe matras?

Gelukkig is het wennen aan een nieuwe matras een voorspelbaar proces. Want iedereen maakt het mee. Over het algemeen duurt het 2 tot 4 weken voordat u alle voordelen plukt van uw aanschaf. Afhankelijk van hoe fit u zelf bent, hoe oud u bent en hoe lang u al op een versleten ondergrond heeft geslapen. Als alle materialen soepeler zijn geworden, uw spieren gewend zijn aan een goede ondersteuning en u weer met plezier gaat slapen is de wenperiode zo weer vergeten!