Wat zijn de voordelen van een Tempur matras?

01 juni 2017

Bent u op zoek naar een nieuw matras? Dan heeft u waarschijnlijk al ervaren dat er veel verschillende soorten matrassen verkrijgbaar zijn. En het Tempur matras is er hier één van. Tempur matrassen zijn van een hoge kwaliteit en bieden het perfecte slaapcomfort. Maar wat maakt de matrassen van Tempur nou zo bijzonder?


Het merk Tempur

Het merk Tempur is het eerste merk dat matrassen met traagschuim ging ontwikkelen. Dit zijn drukverlagende matrassen. En met succes. De manier waarop het schuim zich naar het lichaam vormt is uniek. Het hoofdkantoor van Tempur is gevestigd in Amerika en het merk is inmiddels in meer dan 76 landen verkrijgbaar.

Het speciale traagschuim waar het merk Tempur zo bekend om staat, wordt in een eigen fabriek in Denemarken geproduceerd. Vervolgens worden al deze producten volgens de hoogste kwaliteitsnormen getest.

Wat is Tempur?

Tempur heeft een open celstructuur en is een visco-elastisch, drukverlagend en temperatuurgevoelig materiaal dat zich exact naar de contouren van het lichaam vormt. De miljoenen open cellen bewegen zachtjes rond de lichaamsvormen met als resultaat totale ondersteuning. Het authentieke materiaal en het productieproces worden uitsluitend in de producten van Tempur gebruikt.

Wist u dat het drukabsorberende materiaal, waar het Tempur matras op is gebaseerd, oorspronkelijk door NASA werd ontwikkeld om astronauten tijdens lancering te ondersteunen, een soort van kussen te bieden?

De voordelen van een Tempur matras

Wanneer u kiest voor een Tempur matras, kiest u voor de verschillende voordelen die dit matras te bieden heeft:

  • Het traagschuim is erg gevoelig voor warmte. Het vormt zich door de warmte naar uw lichaam.
  • De druk wordt weggenomen met een Tempur matras.
  • Dé manier om beter te kunnen ontspannen in uw favoriete slaaphouding.
  • Tempur matrassen staan bekend om hun uitstekende kwaliteit.
  • Een goed ademend en vochtdoorlatend vermogen.
  • Tempur matrassen worden ook door veel medici aangeraden aan mensen die bijvoorbeeld hele dagen in dezelfde houding in bed liggen of mensen met specifieke klachten over drukpijnen.

Het verschil tussen Tempur en het standaard traagschuim

Het is een feit dat Tempur niet hetzelfde materiaal is als standaard traagschuim. De kwaliteitsverschillen tussen de verschillende soorten traagschuim zijn enorm. Tempur werkt met dunne matrastijkjes en het koudschuim heeft een gemiddelde densiteit van rond de HR50. Densiteit betekent celdichtheid van het matras.

Zoals gezegd werd het drukabsorberende materiaal oorspronkelijk door NASA ontwikkeld. Tempur is door NASA erkend voor de toepassing van de ruimtetechnologie om de levenskwaliteit en het slaapcomfort te verbeteren. Tempur is het enige bedrijf op het gebied van matrassen en kussens dat van de US Space Foundation een licentie heeft gekregen om de Certified Technology Seal te gebruiken.

Verschillende soorten Tempur matrassen

Bij Beds & Bedding bieden we verschillende soorten Tempur matrassen aan:

  • Tempur Original
  • Tempur Cloud
  • Tempur Sensation
  • Tempur Hybrid


Meer informatie? Neem contact op!

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en voor- en nadelen van een Tempur matras of wilt u komen proefliggen? Dat kan bij Beds & Bedding. Neem vrijblijvend contact met ons op of kom langs in één van onze winkels in Amstelveen of Zaandam en ervaar het zelf.


« Naar het overzicht