Matras kopen, waar moet u op letten?

25 mei 2017

Het kopen van een nieuw matras is iets waar goed over moet worden nagedacht. Want een matras bepaalt voor een groot deel hoe goed u slaapt. Er zijn veel verschillende soorten en merken matrassen te koop, met elk weer andere eigenschappen. Maar waar moet u allemaal op letten bij het kopen van een matras?

Hardheid

Waar de één het liefst op een hard matras slaapt, zakt de ander het liefst zo diep mogelijk in het matras weg. Welke hardheid bij een matras het beste is, is niet alleen afhankelijk van uw voorkeur, maar ook van uw slaaphouding. Slaapt u op uw rug? Dan is een hard matras beter. Bent u een zijslaper? Dan is het belangrijk dat het matras zich naar uw lichaam kan vormen.

Warmte-isolatie

Heeft u het snel koud? Dan is de beste optie een goed isolerend matras. De warmte wordt zo beter vastgehouden, waardoor u ’s nachts niet snel afkoelt. Goed isolerende matrassen ventileren vaak weer minder goed.

Ventilatie en vochtdoorlatendheid

Wist u dat u tijdens het slapen ongeveer een halve liter vocht verliest? Een matras dat goed ventileert en vocht doorlaat is daarom erg belangrijk. Zeker voor mensen die het snel warm hebben en/of overmatig transpireren.

Comfort

Aangezien we ongeveer een derde van ons leven slapend doorbrengen, is comfort ook erg belangrijk. Ga dus zeker niet altijd voor de goedkoopste optie, wanneer deze niet het beste ligt. Een goede nachtrust is veel belangrijker.

Last van allergieën?

Mensen die last hebben van een allergie als huisstofmijt moeten kiezen voor een hygiënisch matras. Een matras van bijvoorbeeld anti-allergie materiaal. Een waterbed zou een goede optie kunnen zijn.

Het lichaamsgewicht

Mensen die wat zwaarder zijn, hebben een steviger en dikker matras nodig dan mensen die wat lichter zijn.

Verschillende soorten

Matrassen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. En het is heel erg persoonlijk welk matras u het prettigst vindt. De beste manier om dit te achterhalen is testen. In de winkels van Beds & Bedding in Amstelveen en Zaandam kunt u de verschillende soorten matrassen komen testen.

Pocketvering

Een pocketveringmatras is de bekendste matras. Een pocketveringmatras bestaat uit tientallen of zelfs honderden metalen springveren, allemaal in een apart zakje verpakt. De kern van veren wordt meestal omhuld door schuim, soms door andere materialen. De voordelen van pocketvering zijn dat de ondersteuning van uw lichaam goed kan worden geregeld, het matras minder snel last heeft van kuilvorming en een goede verluchting heeft door de holle kern.

Bij Beds & Bedding verkopen we onder andere pocketveringmatrassen van de merken Auping, Serta, Eastborn, Pullman en Treca Interiors Paris.

Traagschuim

U kent het traagschuimmatras van Tempur waarschijnlijk wel. Eén van de bekendste merken op het gebied van traagschuimmatrassen. Traagschuim reageert op lichaamswarmte en kan zich daardoor helemaal aanpassen aan uw lichaamscontouren. Met als gevolg dat u geen drukpunten voelt.

Koudschuim

Koudschuimmatrassen ventileren minder goed door de open celstructuur. Een koudschuimmatras is over het algemeen de goedkoopste soort matras en verkrijgbaar in diverse kwaliteiten. Bij Beds & Bedding verkopen we koudschuimmatrassen van het merk Eastborn.

Geltex

Bij geltex matrassen wordt gel in koudschuim verwerkt. Eigenlijk is geltex een doorontwikkeling van HR-schuim. Een matras van geltex beweegt altijd direct met u mee, zonder vertraging en met drukverlaging. Het merk Ubica staat onder andere bekend om de matrassen van geltex.

Waterbed

Het waterbed is hét ideale bed voor mensen met een allergie. Doordat het matras uit water bestaat, maken allergieën geen kans. Een waterbed heeft altijd de perfecte drukverlaging en de juiste temperatuur. Draait u zich om? Dan beweegt het watermatras direct met u mee. Uw lichaam wordt de hele nacht door perfect ondersteund.

Beds & Bedding voor advies

Ziet u door de bomen het bos niet meer? Begrijpelijk met al die verschillende soorten en merken matrassen. Bij Beds & Bedding voorzien we u graag van persoonlijk advies. Een advies dat aansluit bij uw persoonlijke voorkeuren en wensen. Kom naar één van onze winkels, we nemen echt de tijd voor u.

 


« Naar het overzicht