Wat is de beste instaphoogte voor een bed?

18 mei 2017

Wist u dat de instaphoogte van uw bed erg belangrijk is? De instaphoogte bepaalt het gemak waarmee u in en uit bed stapt. Dus houdt bij het kiezen van uw perfecte bed rekening met deze instaphoogte. Hoe u dat doet? Dat leggen we u in dit artikel graag uit.

Wat is voor u de perfecte instaphoogte?

De perfecte instaphoogte verschilt per persoon. En dat is ook logisch, want uw lichaamslengte en -bouw is weer anders dan die van bijvoorbeeld uw partner. Maar hoe weet u nou of uw bed de perfecte hoogte heeft? Ga op de bedrand zitten. Is de knievouw ongeveer 90 graden? Dan is het goed.

En dit verschilt, logisch ook, per persoon. Want uw lichaamslengte en -bouw is weer anders dan die van iemand anders.

Wat is standaard?

De instaphoogte van sommige bedden, zoals een ledikant, is standaard. Standaard wordt een lighoogte van ongeveer 45 cm aangehouden. Dit is voor de meeste personen goed. Voor langere personen is een instaphoogte van circa 53 tot 60 cm comfortabel.

Auping Auronde

Auping is een heel bekend merk in de beddenwereld. En bij Auping weten ze dat de instaphoogte erg belangrijk is bij de keuze van het juiste bed. Daarom is de Auping Auronde bijvoorbeeld verkrijgbaar in vier verschillende instaphoogten:

  • De 1000 instaphoogte is de lage uitvoering
  • Voor langere mensen is er de 1500 instaphoogte
  • De hoogste standaarduitvoering is de 2000 instaphoogte
  • En ook is er een seniorenvariant leverbaar, de 3000 genaamd

Beds & Bedding voor advies

Dus, bent u op zoek naar een nieuw bed, vergeet dan zeker niet rekening te houden met de instaphoogte. Voor nu, maar ook zeker voor later. Want een goed bed gaat jarenlang mee. Bij Beds & Bedding geven we u graag van een persoonlijk, passend advies.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.


« Naar het overzicht